NederlandsEnglishDeutch
MasterMix
MasterMix
Unique solutions
Better results
ECS Paneermeel
ECS Paneermeel
Breadcrumbs in all varieties,
sizes and colours
ECS Paneermeel
ECS Paneermeel
Breadcrumbs in all varieties,
sizes and colours
MasterMix
MasterMix
Suitable blends for
any application

Artikel nieuwbouw 

Bron: VMT
ECS Paneermeel verhuist na de zomer naar een nieuwe productielocatie in Barneveld. Het nieuwe pand is twee keer zo groot. Toch zal de capaciteit slechts met 25 procent stijgen. "Capaciteitsverhoging was niet ons belangrijkste doel", vertelt directeur Paul Vos. "We gebruiken de extra ruimte vooral om een kwaliteitsslag te maken."


Nu het bedrijf een groter marktaandeel heeft, is de tijd rijp om te verhuizen naar een nieuwbouwlocatie. De nieuwe locatie is twee maal zo groot. Toch zorgt dit niet voor een verdubbeling van de capaciteit. "Een capaciteitsverhoging was niet ons belangrijkste doel. We gebruiken de extra ruimte vooral om een kwaliteitsslag te maken", vertelt Vos.

Op de nieuwe locatie krijgen de producten een langere doorloop- tijd. "We hebben hier de ruimte om een langere rusttijd te hanteren tussen het kneden en het bakken van de broden. Ook kunnen we de broden meer tijd geven om af te koelen, voordat we ze walsen", zegt Vos. "Dit komt het soortelijke gewicht van het eindproduct ten goede. Bovendien zijn we daardoor beter in staat om specialistische producten te produceren, zoals luchtiger paneermeel." Wals ECS Paneermeel heeft bovendien geïnvesteerd in grotere apparatuur, zoals een wals. "Het is verleidelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld een hamermolen, omdat die weinig ruimte in beslag neemt", vertelt Vos. "Het nadeel is dat de molen veel stof veroorzaakt. Wij hebben gekozen voor een wals. Hierdoor hebben we minder restproduct en bevat het eindproduct minder gruis." De nieuwe locatie is al gedeeltelijk in gebruik genomen. Na de zomer volgt de officiële opening.Download het hele artikel

Nieuwsbrief

Wilt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief?
U kunt hieronder uw e-mailadres achterlaten.
Benieuwd hoe wij met uw gegevens om gaan? Klik dan hier voor onze Privacy verklaring.

Algemene voorwaarden Disclaimer © 2018 De Korrel Beheer B.V.